Gravatar for yura.lee@avanade.com

Question by yuralee, Jun 23, 2015 11:44 AM

CES service stops

Hi, I read everything on this issue: https://answers.coveo.com/questions/2739/ces-service-stops-immediately-after-starting since it's similar to mine. Although I'm sure I used the correct credentials since it's worked before.

I previously had a functional setup but had to uninstall and reinstall. Now I can't get CES to start (it would stop right after). this is the error I get:

Coveo Entreprise Search seems to be unavailable. Please make sure that the service is installed and started.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: Coveo.Framework.Exceptions.CesUnavailableException: Coveo Entreprise Search seems to be unavailable. Please make sure that the service is installed and started.

Source Error: An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:
[CesUnavailableException: Coveo Entreprise Search seems to be unavailable. Please make sure that the service is installed and started.]
   Coveo.AdminService.AdminServiceClientWrapper.TryHandleFaultException(FaultException`1 p_Exception) +87
   Coveo.AdminService.AdminServiceClientWrapper.PerformAdminServiceCall(Func`1 p_Func) +177
   Coveo.AdminService.AdminServiceClientWrapper.IsFirstTimeSetupDone() +95
   Coveo.AbstractLayer.Communication.CES.AdminModule.InitializeCes() +92
   Coveo.AbstractLayer.Communication.CES.CESCommunication.InitializeCes() +70
   Coveo.SearchProvider.ProviderIndexBase.Initialize(IIndexDocumentPropertyMapper`1 p_DocumentTypeMapper) +2177
   Coveo.SearchProvider.ProviderIndex.Initialize() +128
   Coveo.SearchProvider.Configuration.CoveoSearchConfiguration.AddIndex(ISearchIndex p_Index) +204

[TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation.]
   System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) +0
   System.Reflection.RuntimeMethodInfo.UnsafeInvokeInternal(Object obj, Object[] parameters, Object[] arguments) +136
   System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke(Object obj, BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) +713
   System.Reflection.MethodBase.Invoke(Object obj, Object[] parameters) +35
   Sitecore.Configuration.Factory.AssignProperties(Object obj, Object[] properties) +832
   Sitecore.Configuration.Factory.AssignProperties(XmlNode configNode, String[] parameters, Object obj, Boolean assert, Boolean deferred, IFactoryHelper helper) +696
   Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper) +289
   Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(String configPath, String[] parameters, Boolean assert) +498
   Sitecore.ContentSearch.ContentSearchManager.get_SearchConfiguration() +243
   Coveo.SearchProvider.Applications.CoveoDiagnosticPage.GetIndexNamesList() +11
   Coveo.SearchProvider.Applications.CoveoDiagnosticPage.OnInit(EventArgs p_Event) +194
   System.Web.UI.Control.InitRecursive(Control namingContainer) +500
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +1811

Thoughts?

1 Reply
Gravatar for jflheureux@coveo.com

Answer by Jean-François L'Heureux, Jun 23, 2015 11:59 AM

The error you included is a Coveo for Sitecore error. It doesn't help to know why CES is shutting down. Do you have any "Coveo Enterprise Search" errors in your Windows Event Viewer when you start the CES service? Can you edit your question and include those please?

You can also look for error messages in the CES system logs located in your index folder (usually at C:\CES7\Log\System*.log).

Gravatar for yura.lee@avanade.com

Comment by yuralee, Jun 23, 2015 12:30 PM

Yup, looked into it and I was using the older CES instead of the latest one. Thanks.

Ask a question